För att mätta kontrollbehovet

Hej på er.
 
Jag har varit ledig i exakt en vecka nu. Vissa är det skönt att vara i hemknutarna, men helt ärligt längtar jag tillbaka till Vasa. Där har jag koll på läget, min lägenhet fungerar som en trygghets zon. Jag har kontroll över skolan, räkningarna, sysslorna och träningen. Här uppe i norr flänger jag på mellan jobbet, Åvist, Kållby och gymmet som en fluga som inte kan stå stilla i tre sekunder. Ingen vila och jag hinner aldrig pusta ut och känna att jag har kontroll över läget. Ett litet behov av kontroll har jag allt.
 
Så även om jag börjar först på tisdag nästa vecka kommer jag att köra ner redan på söndagkväll. Ska bli så skönt, plus att vi har en "inneboende" två veckor framöver i form av min kompis Ida. Hon har varit där en vecka redan och fått bo själv en stund. 
 
Nu borde jag börja med skoluppgifterna som jag skjutit undan heeeeeela veckan. Ibland sviker självdiciplinen en rejält. 
 
 
 
Allmänt, vardag | | Kommentera |

Något som inte sker varje dag

Hej på er!
 
Idag råkade faktiskt jag och Edward vara på jobb samtidigt (+ Emmelie), det sker typ aldrig! Jag var natt här tidigare (lö-sön) men det gick bra ändå. När vi kom hem kändes det dock och vi somnade båda på varsin soffa. Så lite sliten var jag nog.
 
Till kvällen tog jag på mig träningskläderna och körde iväg till Purmo Träningsverk Ab. Jag tog ett 6 månaders kort till mig och ett 3 månaders till E. Och här är det då dags att konstatera att jag inte är egoistisk på något vis, snarare var det E som bad mig att ta 3 mån åt honom, heh... 
 
Nu ska jag göra något som inte hänt på år och dar! Jag har dragit på mig ett långt och mysigt nattlinne och poppat popcorn. Jag har även slagit läger under täcket i sängen och ska se nått avsnitt av en serie (Grey´s ofc.). Jag kan inte minnas när jag senast gjorde något sådant. Visst har det hänt nån gång i Vasa, men inte i Åvist. Verkligen på tiden att göra något nostalgiskt (här överdriver jag, hände inte ofta förr heller) när jag ändå har pojkvänsfritt ikväll ;)
 
Checka in sillisarna alltså ;) mogentjejhärhej
Allmänt, vardag | | Kommentera |

18 februari 2015

Hej på er!
 
Tänk att det är 18 februari redan. Tiden och dagarna går så snabbt att jag inte hinner med själv. Detta resulterar också i att att skolarbeten och deadlines staplar sig på hög. Motivationen finns där idag, men ögonen är så trötta.
 
Vad har ni få men gulliga läsare kanske missat sedan sist då? Jo jag har gått på antibiotika en vecka pågrund av öroninflammation, igen! Jag hade det ju nån gång i höstas sist. Dock var det inte lika besvärligt den här gången. Jag uppsökte läkare mycket tidigare denna gång!
 
Igår var det då fastlagstisdag. Eller fastlaskiainen som det också heter. Jag drar min dag snabbt:
06.30- väckning
8.00- samling och förberedande av SPIrres traditionella fastlaskiainen frukost
10.15- Lektion
12.00- bortstädning av frukosten
13.40- samling vid fiskarstranden, pulkaåkning på schemat. Vi hade Selänne tema!
15.00?- Mat med SPIrre styrelsen vid Amarillo (betalade en halv förmögenhet på en knappt ätbar sallad)
16.10- köpte ingredienser till minttukaakao 
16.39- Jag tvättade håret 
17.30- Begav oss iväg på fastlaskiainensitz
22.00?- Gick till O´Malleys (slött gäng som hänger där måste jag säga...)
22.40- Vi gick på efterfest
23.59- Jag kom hem
 
Det blev en väldigt lugn kväll. Jag kom hem tidigt och hade ännu hellre gått hem ännu tidigare, hehe. Där kl 20.30 hade passar mig ypperligt för då redan började jag gäspa. Men jag har haft tidig väckning hela veckan så jag får vara lite trött. Sitzen var förövrigt helt bra. Visst blir det lite vimsigt med 150 personer, men det går! Från början var det riktigt kul, efter pausen var jag som sagt redan lite uttråkad, hehe. På 150 personer får man ganska mycket ljud ur sig. Mamma råkade vara på kurs i utrymmet på våningen ovanför och skickade idag om jag var där och "härja". 
 
Idag har jag bara varit i skolan en dubbellektion. Finskan blev inställd och det tackar jag för. Tog ett impulsbeslut och hoppade in i Saras bil. Hon skulle till novia (i 3h... jag trodde det var max 2...!!!) så jag passade på att låna några få böcker där som är ganska svåra att få tag på om många vill ha dem samtidigt. Nej, får nog börja dra i några trådar för att hitta ett lämpligt skolarbete att ta tag i. 
 
Bilder från gårdagen kommer i ett senare skede. 
 
 Detta var från tidigare. När jag frös och myste med te och en varm filt!
Allmänt, Skola, festligheter | | Kommentera |
Upp