Hur man slipper fästa trådar

Nu har jag fotat lite halvdåliga bilder med telefonen för att sedan hitta min systemkamera i ett hörn... Nåväl, detta är ingen fotoblogg så ni får nöja er, hehe.
 
Här kommer alltså en liten guide i hur du slipper fästa trådar då du virkar mormorsrutor. Jag har inte sett någon göra likadant men troligen är det nog någon som varit lika smart. ;)
 
1. Här har jag kommit till det faktum att jag ska byta färg. Klipp av garnet så du lämnar ca 7 cm. 
 
2. Ta tråden och börja smyga in den i den yttre maskbågen från rätsidan av arbetet. 
 
keep going!
 
Lite till och sedan börjar det se ut som på bilden nedan...
 
Några enkla steg och du slipper att fästa hundra trådar vid slutet. Eftersom arbetet inte är klart ännu och en ny färg ska användas brukar jag göra såhär:
 
1. Ta om tråden och dra igenom (börjar alltid i ett hörn)
 
2. Gör tre luftmaskor och låt båda trådarna följa med tills den ena tar slut
 
3. Gör halva hörnet klart och fortsätt :) 
 
Alla kanske inte tycker att dethär är ett bra sätt men jag gör allt för att inte behöva fästa 3523453 trådar i slutet. Mina tidigare arbeten håller iallafall ihop ännu. Gjort både sängöverkast och filt som större arbete. 
-      -       -       -       -     -     -       -      -       -       -        -
Måste ursäkta mitt dåliga språk idag, eller min oförmåga att uttrycka mig på ett lätt sätt. Är helt slut i kroppen efter dagens träning och energinivån ligger på 0. Kvällen kommer bestå av Penkkisplanering och virkning, ha de gött!
 
 
Allmänt, Inspiration m.m, Tips till er | | Kommentera |

Då trycket sjunker

Idag är det en sån dag att jag måste få utlopp för allt vad jag känner och inte vet något om. Läs inte om du känner att du är på taskigt humör. Jag går med ett vinglande huvud och ett stort frågetecken ovanför.
 
Jag har under en längre tid känt mig väldans trött och svimmfärdig. Jag är inte den som måste sova då jag kommer hem från skolan men den senaste tiden har jag inte orkat annat. I går beslöt jag att kolla upp vad som händer med mig. Jag hade mina aningar och visst var det blodtrycket som var för lågt. 
Det positiva är att jag får äta hur mycket salmiak jag vill! Det som inte är så roligt är att jag inte haft möjlighet att träna lika effektivt. I början av veckan kunae jag bara genomföra hälften av träningen, och då hade jag haft svarta bollar framför ögonen sedan början. 
Nu försöker jag med att äta mycket salt, dricka mycket vatten och äta salmiak vid behov (dock börjar jag må dåligt om jag äter mer än fem per gång). Borde jag även börja röka, dricka mycket alkohol, dricka mycket kaffe och få fetma? 
För det sistnämnda går det inte så bra med må jag säga. Tror det var i november som jag bestämde mig att gå upp några kilo, inte för att jag var för smal utan för att jag ville det. Jag åt supermycket, och gör det ännu, men ändå gick det åt fel håll och jag gick ner några kilo istället. Det är inte något jag är glad över, för det påverkar också blodtrycket... Anledningen till jag tog upp det här var inte för att skryta, för det är verkligen inget att skryta med (jag hoppas ni förstår!). Jag vill istället ha tips på vad jag kan äta och om någon som vet vad som är fel med mig så hojta till! Jag vill inte gå runt med svajande huvud, jag vill inte heller frysa konstant!
 
Har nyss ätit nudlar och kyckling med majs, gurka och tomat. Samt en stor klick majonäs. Det var en som sa till mig idag, "du äter för hälsosamt"! Och kanske är så fallet, men McDonalds mat är inget jag skulle äta en gång i veckan (inte ens en gång i månaden). Nåja, ska svälla en stund innan det är dags att dra på sig träningskläderna och se hur dagens träning går. Tar även helg ikväll, imorgon får jag äntligen hämta de nya linserna! Hoppas jag börjar se bra igen!
 
Ha en bra kväll! Det ska iallafall har ha för jag ska hem till min älskling!
 
 
Allmänt, personligt | | 4 kommentarer |

Det är inte tid att andas, inte ännu

Okej, det här med att jag skulle börja blogga regelbundet igen gick ju helt åt pipsvängen. Men det är så det måste vara. Min vardag präglas av skola, studier, träning och telefonsamtal med min älskade. Det är så det är och så det kommer att fortsätta några dagar framöver.
Efter att studenten är skriven kan jag andas ut igen. Nu lever jag i en bubbla. Det finns tillräckligt med syre till att överleva, men inte mycket mer. 
 
Efter två månader kan jag börja andas frisk luft igen.
 
 
För att visa den färskaste bilden... I söndags (igår) kunde jag lämna gubbarna för några timmar, en intervju skulle göras och färdigställas! (Den där klumppen på soffan är min snälla bror, ingen devil.)
Ni kan även skåda min färgglada filt jag gjorde i höstas av restgarn. Mysig och varm!
Allmänt | | Kommentera |
Upp